להלן כל הפוסטים בבלוג הזה המתעסקים בעיקר בלוגיקה. פוסטים אלה מופשטים יותר ומיועדים בעיקר לאינטלקטואלים כאן שלא מתעניינים רק בעניינים יום-יומיים. תהנו.
ביקורת על משחק השקעות (בפקדונות) – פה אני נותן ביקורת על משחק חינוכי פשוט שיצא, על הערך החינוכי שלו, ועל כל ה "טריקים החינוכיים" שבו
הוכחות שאין שום סיבה הגיונית לחיות – אלא רק סיבות רגשיות – על הסיבות הבסיסיות ביותר שמניעות בני אדם לפעול ולהציב לעצמם מטרות. לא ציינתי אילו "נורמות מחשבתיות" הפוסט הזה בא לאתגר, כי אני חושב שרוב הקוראים שלו כבר יבינו לבד.
איך להיות מאושר: אסטרטגיות משונות ומעניינות במיוחד לאושר – על אסטרטגיות מקוריות במיוחד שאני מכיר על איך להיות מאושר מאנשים שמפיצים אותם לפרנסתם שמבוססות על האקסיומה ה"נכונה"(כנסו ותבינו) ודעתי על כל אחת מהם, כאשר כל שיטה מוצגת בפוסט נפרד המקושר לפוסט הזה.
אטימות מחשבתית בדיונים: השלכותיה וכיצד להתמודד עמה – על האמונה שאנחנו צודקים למרות שאנחנו מנסים ולא מצליחים לשכנע אחרים בצדקתנו והשפעתה על האדם ועל החברה.
מהם הסיכונים הנסתרים שבאורח החיים הנורמטיבי? – פוסט זה פשוט מציג את אורח החיים ה"נורמטיבי"(בעיקר מסוף השירות הצבאי עד גיל הפרישה החוקי) ואת הסכנות בו שאולי אתם לא מכירים היטב.
למה אולי לא כדאי “להצליח בחיים” – פוסט זה מתאר ומנתח פרספקטיבות שונות על סוגים שונים של הצלחות בחיים, כולל הגישה הרווחת שאני מכיר ל "הצלחה בחיים".
למרוד במוסכמות הרגישות בחברה: קשה אבל משתלם – פוסט זה מציג את היתרונות והחסרונות בלחשוב בכוחות עצמך בהחלטות הכי גורליות בחיים, ומראה הוכחה לוגית לכך שרוב האנשים לא עושים זאת.
איך למצוא שגיאות בלוגיקה ובניסוח של כל טקסט אפשרי – פוסט זה מציג שיטות פשוטות לניתוח כל טקסט באופן ביקורתי.
מדריך לדיונים/ויכוחים/כל חילוף דעות באשר הוא – חלק א' – כשמו כן הוא.
מדריך לדיונים/ויכוחים/כל חילוף דעות באשר הוא – חלק ב' – כשמו כן הוא.
מדריך לדיונים/ויכוחים/כל חילוף דעות באשר הוא – חלק ג' – כשמו כן הוא.
מדריך לדיונים/ויכוחים/כל חילוף דעות באשר הוא – חלק ד' – כשמו כן הוא.
מדריך לדיונים/ויכוחים/כל חילוף דעות באשר הוא – חלק ה' – כשמו כן הוא.
מדריך לדיונים/ויכוחים/כל חילוף דעות באשר הוא – חלק ו' – כשמו כן הוא.
על איך לחיות חיים אותנטיים – ביקורת על הספר "אני, פרויקט מיתוג" – ביקורת על ספר שככל הנראה מנסה ללמד "איך לחיות חיים אותנטיים" (או משהו כזה), בדגש על הטענות הפחות מעורפלות ויותר ענייניות שבספר.
איך ללמוד כל דבר בצורה נכונה? רמז: לא מ "ניסיון חיים" – בתמצית, בפוסט הזה מספק מבוא קטן (רק מבוא, מודה) לאיך ללמוד כל דבר ואיך לדעת להבחין בין ידע לאמונות וניחושים, תוך ניפוץ המיתוס לפיו "אין חכם כבעל הניסיון", שהאמונה בו היא תשתית לחלק מהנורמות חברתיות המגוחכות שיש בימינו.
למה לא כדאי להיות מונע מרגשות? – פוסט שמסביר מה הבעיה בלנסות להרגיש טוב באופן מכוון, ומציע חלופות לזה – דרכי חשיבה חלופיות עבור הרצונות שלנו מבחינה מוסרית, בריאות יותר מהגישה המכוונת להרגיש כמה שיותר טוב.