איך להיות יועץ/מאמן אישי מוצלח – המדריך המלא

לפני שאתחיל, כמה הערות למען כסת"ח (כיסוי תחת) של עצמי, כדי שאוכל להשתמש בזה בפוסט זה בשביל להיות יועץ/מאמן אישי מוצלח:

א – כל זה מבוסס על אנקדוטות כאלו ואחרות, ואני לא יכול להבטיח שזה עובד. (אגב, גם הערת הכסת"ח הזאת קשורה לאחד השלבים במדריך =])

ב – הרבה מהטענות שרשומות כאן זה ספוקלציות ותו לא

ג – אל תקחו את זה ברצינות.

אם אף אחד בשוק העבודה לא מוכן העסיק אותכם, אל דאגה! יש "קריירה" בטוחה לחלוטין שמבטיחה חיים קלים גם מבחינה כלכלית, וגם מבחינה חברתית.

כל מה שצריך לעשות זה לפתוח כת, סליחה, להפוך ליועץ/מאמן אישי (אם כי אני בספק אם יש הבדל בכלל).

אל דאגה. אלו מקצועות חופשיים. לא רק שאין עליהם שום רגולציה ופיקוח (כלומר, כל אחד יכול לעסוק בהם בתשלום, גם אם לא למד יום בחייו שום דבר), אלא גם אין להם אפילו הגדרות ברורות (תכל'ס, גם אין שום הבדל מובהק בין יעוץ לאימון אישי, כי שניהם הם "מקצועות" שמטרתם היא "לעזור לאנשים להשיג מטרות כאלו ואחרות").

כך שאף אחד לא יכול לעשות לכם כלום לגבי העיסוק במקצועות הנ"ל – לפחות כל עוד אתם מתיימרים לעזור לאנשים איכשהו.

יש כבר מדריכים בנושא בעברית, כמו זה וזה, אבל בעיניי הם קצת כלליים מידי ולפעמים מתמקדים דווקא בפרטים תפלים. כאן אני מסביר קונקרטית, מעשה אחר מעשה, איך לעשות זאת.

בכל אופן, להלן אופן הפעולה המלא, בשלבים:

שלב 1 – פתחו רעיונות ניו-אייג' למיניהם

שימו לב לכמה דברים חשובים:

  • תורת הניו-אייג' שאתם מפתחים צריכה להציג דרך – דרך להגיע למטרה מעורפלת וחסרת משמעות, אבל מרחיקת לכת – כזו שנשמעת טובה מכדי להיות אמיתית. לא חסרות דוגמות להבטחות שכאלו: "אושר מוחלט ב 100%", "להצליח בחיים", "להגיע להארה" וכולי. אפילו הבטחות "קטנות" יחסית כמו "למצוא בת זוג" או "ללמוד לשכנע כל אדם" הם מעורפלות, כי הם לא בהכרח מכוונות למצבים ספציפיים ידועים כמו חתונה ומכירת מוצר.

חשוב להדגיש: אם אתם אמיצים, אפשר בהחלט להבטיח דברים מוגדרים היטב, כמו "לסיים כל תואר ראשון בציון ממוצע מעל 90!". האמת היא שזה לא מסוכן כמו שזה עשוי להישמע, כי תמיד תוכלו להמציא אינספור תירוצים ללמה האימון/ייעוץ לא הצליח, שכולם כולל כולם מאשימים את המטופל, בין אם באופן עקיף או ישיר, ולא יהיה לו איך להפריך אתכם. על כך בהמשך.

בנוסף, הבטחה מוכרת שהוכחה כשגויה – קריאה קרה, NLP, הומאופתיה ועוד המון – הדברים האלו כבר נחקרו, ומוכרים כדברים מפוקפקים. Therfore, כדי שיחשדו בכם פחות – עליכם להבטיח הבטחה שמעולם לא נחקרה ברצינות. וכאמור – הדרך הכי טובה להבטיח שלא תיבדקו, היא פשוט להבטיח מעורפלות שלא ניתן מלכתחילה אפילו לנסות לבדוק אותם (זה לא חייב להיות הבטחה שאף אחד אחר לא הבטיח – אבל כמובן שמומלץ שהיא תהיה כזו).

  • גם הרעיונות חייבים להיות מעורפלים – כולם כולל כולם!! ערפול הוא הנשק הסודי שהופך את הטענות שלכם לבלתי ניתנות להפרכה, ואף על פי כך – לא ניתן להוכיח שאתם שרלטנים. זאת בגלל שטענות מעורפלות שאינם ברורות, משמעותן לא ברורה, ולכן הם נחשבות חסרות משמעות(כלומר, טענה מעורפלת שוות ערך ללא לטעון כלום). לא ניתן בכלל לשפוט טענות חסרות משמעות. היו מעורפלים – ויהיה (כמעט) בלתי אפשרי לתפוס אתכם. על כך בהמשך.
  • הימנעו ככל האפשר מהתבססות על רעיונות של אנשים אחרים, לא משנה מי. כשאתם מסתמכים על דבריהם של אנשים אחרים, אתם בעצם מודים שאתם לא מיוחדים כל כך (כי חלק מהרעיונות שלכם לא יראו שלכם..). אנשים ימשכו אליכם בגלל הרעיונות המיוחדים שלכם, אז תשתדלו להימנע מזה. עם זאת, יתכן ולא כדאי להימנע מזאת ב 100%, כי אז אנשים כבר יתקשו לקחת אתכם ברצינות. ממליץ למתן. אל תשתמשו ב – 30 מקורות עבור כל 10% מהרעיונות שלכם, אבל שימוש ב – 0 יכול להיות בעייתי. 1-2 נגיד זה סבבה, אבל לעיתים 0 הוא הכי טוב. תעשו את השיקולים שלכם.
  • מומלץ להיעזר בתוכנות כמו "new age bullshit generator", כדי לקבל השראה לרעיונות איכותיים בהקשר זה – זה מאוד יעזור לכם להמציא רעיונות שלכם.
  • צרו ברעיונות שלכם "מנטליות" של התגלות סודות כמוסים. הרעיונות שלכם צריכים לשדר מסר סמוי בסגנון של, "יש סוד כמוס שאיש לא ידע מעולם.. שבעקבות הבנתו אני כעת יכול לגרום לאנשים.. ההבטחה מרחיקת הלכת שלכם". זה בגלל שכאשר אתם מבטיחים הבטחה מרחיקת לכת, מן הסתם, זה לא ישכנע אף אחד בקלות – טענות לא שגרתיות זקוקות לביסוס. אבל לא כולם ידרשו מכם ביסוס מדעי או סמכותי – חלק פשוט יתלהבו מעצם כך שתציגו את עצמכם כ "עמוד התווך של העולם כולו", וזה יצור אצלם הטיה קוגניטיבית שתגרום להם כל כך לרצות להאמין לכם, שהם לא יחשבו אפילו על לבדוק אתכם, אולי אפילו מבלי לשים לב לזה. טוב, קצת חפרתי.. בקיצור – הרעיונות שלכם צריכים לקשר אתכם לכוח על טבעי "סודי" כלשיהו, מה שיציג אתכם, כנ"ל, כעמוד התווך של העולם כולו – וזכרו שמבחינתכם ומבחינת הלקוחות שלכם – זה הביסוס העיקרי לתורה שלכם : אמונה במשהו על טבעי. כמו ביהדות.
  • צרו ברעיונות שלכם "מנטליות" של 'כולם מטומטמים חוץ ממני'. זכרו שלפתוח כת ו/או להפוך ליועצים/מאמנים אישיים, זה פתיחת עסק לכל דבר ועניין. היום בעידן האינטרנט, יש בטח אלפי אתרים (רק בעברית!) כמו שלכם שכבר ניתן למצוא עם כל המאפיינים שמתוארים במדריך הזה, שמתחרים על תשומת הלב של אנשים תמימים. אז אתם צריכים לעשות את אותו הדבר, אבל רצוי לעשות זאת יותר טוב מהם. כדי לעשות זאת, מעבר לעניין השיווק (שעליו אדבר בהמשך), עליכם להקניט כמה שיותר אנשים, רצוי בעיקר אנשים מפורסמים. ככל שתעשו זאת יותר, זה רק יעשה רושם יותר טוב בעיניי לפחות חלק מהקוראים, כי זה משדר שהרעיונות שלכם אמינים מאוד, ולא רק בגלל האמונה במשהו על טבעי כנ"ל, אלא כי זה מראה שהחכמתם – פעם חשבתם שהאיש המפורסם ההוא גאון, ואז הבנתם שככה וככה, ואז הבנתם שהוא טיפש מטופש. זה עושה רושם מ-ד-ה-י-ם.

אגב, דוגמה פופולרית נוספת היא לעשות זאת על קלישאות: טענות כמו "ילדים זה שמחה", "כולם זקוקים לקשרים חברתיים", "החיים הם לא תחרות", וכולי. הפרכתם, לא משנה כמה ההפרכה מופרכת בעצמה, תורמת מאוד לתדמית שלכם כאנשים מיוחדים במינם.

מה שכן, חשוב לי להדגיש שאין צורך להילחץ מאלמנט התחרות כל כך – תמיד יש אינספור פריירים שמוצאים ו "מתמכרים" לאתרים מהסוג שלכם, כך שגם אם 90% מבעלי האתרים הדומים לשלכם יהיו "מושכים יותר", ספק אם לא תצליחו למשוך אליכם כמה וכמה אנשים. זה פשוט קל מדי להצליח מכדי שהתחרות באמת "תיצור" קשיים.

  • אל תקניטו אחרים בצורה ישירה מדי. חשוב לדעת: יש סעיף שאפשר לשלוח נגדכם תלונה לבתי המשפט באמצעותו, שמכונה "הוצאת לשון הרע". זה כמעט ולא מפריע, אבל בכל זאת כדאי, ליתר ביטחון, להימנע מהתנסחויות שיסכנו אתכם בתביעה שכזו. לשם כך, פשוט אל תכתבו בצורה ישירה 'כולם מטומטמים/לוזרים חוץ ממני', או 'האיש המפורסם שאמר את השטות הזאת הוא קקי!", ודברים בסגנון המהווים טרוליות, בדגש על כאלו שתוקפים אנשים ספציפיים. אתם יכולים בהחלט לכתוב דברים שמשדרים את מסרים כאלו, אבל רצוי שהם יעשו זאת בצורה עקיפה בלבד.

גם כאן, אם כן, לא להיכנס לפאניקה, שכן גם אם לא תצפצפו על שלב זה, זה בקושי מעלה את הסיכוי שיעצרו אתכם. הרשת מלאה בלמעלה ממיליארד אתרים, ולפי סטטיסטיקות שבדקתי, יש לפחות כמה מאות אלפים רק בישראל. לאף אין זמן (או כוח) לבדוק את התוכן שבכל אחד ואחד מהם. זה למה מסתובבים בחופשיות מאמרים על איך לעשות דברים לא חוקיים (מבלי לתת דוגמות).

עכשיו, אם כעת אתם חושבים..

"אבל רגע! אני לא מבין כלום ברוחניות! מה אם אני רוצה, נגיד, להבטיח לעזור לאנשים למכור/לפתוח עסק/למצוא זוגיות וכולי?"

אל דאגה, זה לא מאוד שונה (מה שכן, קיצרתי פה בניסוחים – קראו את החלק הקודם של המדריך כדי להבין את החלק הבא):

– יהיו מעורפלים גם בהבטחה שלכם, וגם בכל הרעיונות שמאחורי "התורה" שלכם. רק תזכורת – אני כבר הסברתי את זה מספיק..

– כנ"ל, תשתדלו לא להתבסס על רעיונות של אחרים הרבה – אם כי בנושאים שאינם מהסוג שלכם, אולי כדאי להתבסס על אחרים יותר. מה שכן, לעולם, אבל לעולם, אל תסתמכו על פרופסרים ושאר אקדמאים וחוקרים רציניים. האנשים האלו צריכים להיות האויב הכי גדול שלכם. אם אתם מסתמכים עליהם, זה הדרך האולטימטיבית לומר לקוראים: "אני בסה"כ מעתיק את דעות המיינסטרים". אתם לא תראו מיוחדים, ואז למה שאנשים ישלמו דווקא לכם? בקיצור, אל תעזרו באנשים ידועים מהסוג הזה.

– כנ"ל, סודות כמוסים – אבל הפעם בלי על טבעי. אם תערבו ישויות על טבעיות ברעיונות לתורה שמטרתה ללמד אנשים משהו מעשי באמת, זה יראה מוזר. במקום זאת, "הסודות כמוסים" צריכים להיות דברים פשוטים אך מעורפלים כמו: ניסיון חיים, לימוד ממורים כלשיהן חסרי השכלה פורמלית (אנונימיים, כן?), וכולי. העיקר שזה לא יהיה משהו מקובל (כמו תואר). זכרו – כדי למכור אתם צריכים להיראות מיוחדים.

  • ספרו סיפורים כדי להוכיח שהצלחתם להשיג את מה שאתם מבטיחים בעצמכם. כל עוד תדאגו להיות מעורפלים מספיק, אף אחד לא יוכל לעולם לבדוק את נכונות הסיפורים האילו, לא משנה כמה הם מופרכים ומגוחכים (אלא אם כן תשתמשו במונחים רוחניים וישויות על-טבעיות – הימנעו מזה!). בכל אופן, להיות "מעורפלים מספיק" אומר פשוט לא לכלול פרטים ספציפיים מאוד, כמו: שם האדם שהצלחתם לשכנע, התאריך המדויק (לפי יום) שבו קרו אירועים שאתם מספרים עליהם (רצוי מקסימום לספר שנה), וכולי. המטרה הבאמת חשובה של זה, אם לא הבנתם לבד, היא ליצור רושם שאתם "מצליחנים קיצוניים", ולא סתם אנשים "טיפוסיים". כאמור, אתם צריכים לא רק להיראות אמינים מספיק, אלא גם להיראות מיוחדים, אחרת לאף אחד לא יהיה אכפת מכם.
  • השתמשו בחופשיות בספוקלציות פרועות על פסיכולוגיה ונפש האדם (שאתם חופשיים להמציא). בתמצית, בוא נגיד שעד היום, הפסיכולוגיה, בכל תחומיה.. לא כל כך מצליחה להבין את הנפש האדם. מנסים המון כבר מאות שנים, אבל כמעט ולא מצליחים לגלות שום דבר ברמת וודאות "סבירה" על נפש האדם, כי מה לעשות ואנחנו עצמינו אולי הדבר המסובך ביותר שאנחנו מכירים בכל העולם. מצד שני, מה יכול להיות יותר חשוב עבורנו מפסיכולוגיה כדי לעזור לעצמנו? הרי באמצעות תוצאות מלימוד הפסיכולוגיה של עצמינו, אנחנו בעצם יכולים להבין את עצמינו טוב יותר. אתם צריכים לנצל את זה, ולמלא את הרצון העז של אנשים להבין את עצמם – תוך התעלמות מוחלטת מהידע "המקובל" בפסיכולוגיה. פשוט תזרקו ניחושים על נפש האדם, שיכולים להיות מבוססים על שאר הרעיונות של התורה שלכם (ויכולים גם לא). יש מספיק אנשים שאין להם מושג עד כמה הפסיכולוגיה לא הצליחה לגלות כמעט כלום על אף אחד, ולכן ישמחו לאכול כל שטות שתכתבו/תאמרו.

יופי, יש לי רעיונות ל "תורה משלי"! מה עכשיו?

ובכן, מפה כל השלבים הבאים הם הרבה יותר קלים ופשוטים:

שלב 2 – פתחו בלוג תחת פלטפורמה כלשיהי

או חינמית (כמו זו שהבלוג הזה משתמש בה), או כזו שעולה גרושים אבל מקנה לכם אפשרות להרוויח כסף מפרסומות ועוד (חפשו בגוגל "איך לעשות כסף מאתר")

יש מספיק מדריכים באינטרנט על איך לפתוח בלוגים, כמו זה השתמשו בהם.

להלן כמה דברים שחשוב לדאוג להם בעת "בניית" האתר:

א. עצבו את הרקע (Background) של האתר יפה. זה משני יחסית, אבל יכול רק לעזור. ישנם מחקרים הטוענים כי הצבע על הטקסט שאנחנו קוראים – משפיע על רמת האמינות/נכונות שלו בעיננו. וכך גם לגבי עיצוב האתר באופן כללי. אם זה נראה מושקע, זה עושה רושם שאתם רציניים.

אישית אני לא מחפש שיסכימו איתי ולכן לא השקעתי בעיצוב אתר זה, אבל אני מתאר לעצמי שגם כאן אפשר למצוא אחלה מדריכים ברשת בקלות. יש לוורדפרס מגוון כלי עיצוב, ואם אתם לא מסתפקים בזה, למדו CSS ו HTML.

ב. עצבו את האתר כך שבכל דף אפשרי בו, לא משנה איזה, יופיע (במקום בולט) השם האמיתי שלכם, הזמנה לרכישת מוצרים שלכם (ספרים, פגישות, מנוי לאתר ועוד), ופרטים להזמנה וליצירת קשר איתכם. זה חשוב, כי זה יעשה את ההבדל בין אתר שנראה שנפתח סתם כדי לשתף דברים שכתבתם, לבין אתר שנראה שבאמת נועד כדי לעזור לאנשים (אם כי האנשים היותר זהירים יראו זאת כשיווק אגרסיבי של המוצרים שלכם [שזאת אכן המטרה] – אבל אל תדאגו, זה לא בהכרח מוכיח כלום ממילא).

ג. דאגו שבכל דף באתר, יהיו מלא קישורים לפוסטים נוספים שכתבתם. זהו טריק שיווקי נפוץ בעידן האינטרט, שאפילו אני (בנוכלותי) משתמש בו – לפתות את הקורא "לזפזפ" באתר בין הפוסטים, ולהנות מכל רגע. ספק אם אותו קורא ישים לב אפילו איך הוא "מתמכר" לאתר שלכם בזכות מאפיין זה. אז לא להתקמצן – מקסימום קישורים בכל עמוד. רק דאגו שהם יופיעו בצדדים ו/או מתחת לעמוד ולא במרכזו, למען קריאה קולחת של הפוסטים שלכם.

זכרו שככל שהקורא קורא אתכם יותר, זה לבד מעלה את הסיכויים שהוא "יאכל" יותר טענות שאתם כותבים, כן, אפילו שהם מעורפלות, חסרות משמעות וחסרות ביסוס. כי זה ימלא יותר מקום במוח שלו ביחס לכל השאר, ואנחנו נוטים להאמין למה שיש לנו.

אגב, אם שמתם לב שמה שכתבתי בפסקה הקודמת הוא גם כן ספוקלציות פסיכולוגיות פרועות, מעורפלות וחסרות בסיס – מצבכם נהדר. זה סתם היה כדי לבחון אתכם.

שלב 3 – עדכנו את האתר, שווקו אותו ונהג בתבונה

עדכנו את האתר והוסיפו פוסטים חדשים על בסיס קבוע – לפחות פעם בשבועיים. אתר שלא מתעדכן באופן תדיר מפסיק לעניין את מבקריו מהר מאוד. מצא דרכים "למצוא תירוצים" לעוד ועוד כתיבה. כעיקרון, מאחר ורעיונותיך מעורפלים, כלומר רב משמעיים, הרי שאפשר "להלביש" את הרעיונות הללו על אינספור נושאים. אתה יכול, בין היתר: לכתוב פוסטים על קשיים מוכרים בחיים (תלות רגשית, חרדה חברתית ושאר בעיות פסיכולוגיות), ואיך רעיונותיך משמידים (לא מסייעים, משמידים!) את אותם קשיים, להתייחס לכל כתבה אפשרית בתקשורת שרלוונטית איכשהו לרעיונות שלך, וכולי.

בנוסף, למדו על דרכי השיווק הטיפוסיות של בלוגים: פרסומות בתשלום באתרים פופולריים (לדוגמה, אתרי חדשות), שימוש בתגיות ומילות מפתח (לקידום אתרכם במנועי החיפוש השונים), ווידג'ט למעקב אחר פוסטים חדשים, וכולי.

בנוסף, פרסמו את עצמכם באופן אגרסיבי ברשת. יוטיוב, רשתות חברתיות, והאתר שלך – במות הפרסום האלה אמורות להספיק כדי להגיע לקהל עצום, אל תבזבז את זמנך בלפרסם את עצמך באתרים אחרים.

אבל:

  • לשאיר את הפרטים הקונקרטיים של הפגישות/רכישת ספרים/מנוי באתר רק למי שיוצר איתך קשר, ופרטים אחרים (מהותיים אף יותר) לגבי נוהל הפגישות שלך – רק למי שבא לפגישות איתך.
    התוצאה תהיה משהו כזה:

א. יתקלו בך ברשת אולי 50,000-100,000, אם תשווק את עצמך היטב בהתאם למדריך הזה.

ב. מתוכן, רק 2,000 – 5,000 יבחינו בייחודיות שלך וינסו להבין אותך (השאר פשוט יגלו אדישות מוחלטת לקיומך)

ג. מתוכן, רק 200 – 500 ימשיכו לקחת אותך ברצינות אחרי ניתוח של דבריך ליותר משעה אחת (השאר, שוב, ישכחו מקיומך)

ד. מתוכן, רק 100 – 200 איש גם יצרו איתך קשר, ו/או יבואו למפגשים שלך, ו/או יקראו את הספרים שלך

ה. מתוך, רק 10-20 איש "יתמסרו" אליך לאורך שנים ארוכות (השאר או יאבדו עניין, או יפסיקו עקב אילוצים כלכליים, או יחשבו שאתה שרלטן).

וכל אחד מה 10-20 איש האלו, ישלמו לך בשמחה מאות ואף 1,000 שקל ויותר מדי חודש למשך כל השנים האלו. עשיר גדול לא תהיה, אבל להשתעבד לבוסים ה **** בשוק העבודה אתה בטח כבר לא תצטרך (אלא אם כן אתה בזבזן קיצוני..)

בכל מקרה, לגבי הבודדים שיסיקו שאתה שרלטן – המקסימום שהם יכולים לעשות, זה לומר לאנשים אחרים את מה שהם יודעים לגביך. מי שכבר מאמין בך צפוי ב – 99.999% מהמקרים למצוא תירוצים לנפנף את כל ההסברים שלהם בהתנסחויות חסרות משמעות (שאתה המצאת), ומי שלא.. לא יהיה לו אכפת. אז אל תפחד מהם – בהחלט סביר שיהיו כאלה, אבל הם לא יכולים לעשות כמעט כלום ולא מהווים שום איום משמעותי.

במקביל לשיווק והעדכונים, אתה מחכה למספקי הפרנסה העתידיים שלך ליצור איתך קשר. כשזה קורה, סביר שתדע איך לנהוג, אבל הנה כמה נורות אזהרה שאפשר לשכוח בשלב זה:

א. אם האדם שיצר איתך קשר נראה משוכנע בצדקתך מראש, אל תכפה עליו כלום ואל תנסה אפילו להציע לו שום דבר. הוא כבר מראש מוכן להאמין לכל מילה שלך ויעשה כל מה שאתה אומר, וצריך להיזהר לא לנצל את זה מהר מידי כי זה יכול לערער את אמונתו בך. אל תמהר לקבוע מחירים מופקעים לשירותך. מומלץ לעשות זאת רק עבור תלמידים ותיקים שלך, כאלו שיעדיפו להתאבד מאשר להפסיק להאמין בך.

ב. בהתחלה המחירים יהיו נמוכים יחסית: 100 שח לשעה לפגישה, 4- שח לספר, 20 שח לחברות באתר לחודש. בסוף המחירים יכולים להיות לפחות פי 10 מזה.

ג. אל תאיים על אף אחד. ברגע שאתה מאיים, ומישהו משיג הוכחה לכך (ולא רק שומע/רואה זאת) – זה הסוף שלך, אתה תועמד למשפט ותורשע בקלות.

שלב 4 – היבטים פרקטיים שטחיים

א. מבחינת הכנסות – אל תשכח לדווח לרשויות על ההכנסות שלך. מבחינתם, אתה בעל עסק לעצמאי ליעוץ או אימון אישי. היעזר במדריך הזה.

ב. מבחינת יחסים – בכל פעם שמישהו בא אליך בטענות לגבי יחסיך עם תלמידך, זכור שכל מה שאתה עושה, ברמת היחסים, זה לחבור אליהם. בסופו של דבר הם אלה שבוחרים לתת לך כסף, הם אלה שבוחרים לצפצף על כולם חוץ מהכת שלך, וכולי – כך שאי אפשר להאשים אותך בכלום, כי אתה לא עושה שום דבר חוץ מלכתוב בלוגים, ספרים, ולדבר בפגישות על דברים "בוטים" אך לגיטימיים (אינם מהווים עבירה על "הוצאת לשון הרע"). את העיקר הם עושים בשבילך.

שלב 5 – התנהל בתבונה בעת פגישות ובכלל ביחסיך עם תלמידיך

אז התחילו לבוא אליך בפגישות. YES!. עכשיו שים לב:

א. אל תשכח שאתה המורה, המנהיג והכוח המוביל. אתה מחליט על מה מותר לדבר, מה מותר לעשות בפגישות וכולי.

ב. שים לב: ישנם מספר מאפיינים של כתות ותיקות שהציבור מכיר היטב. מומלץ (אם כי לא חובה) שמאפיינים אלו לא יהיו קיימים אצלך, כך שיהיה קשה הרבה יותר לחשוד ש "משהו לא בסדר" עם מפעל הכסף שלך. המאפיינים האלו הם:

ב.1. ניתוק מהעולם החיצון – חברי כתות נוטים לנתק קשר עם כל משפחתם, כל הקולגות שלהם, כל החברים והחברות, ובקיצור – כל מי שאיננו חלק מהכת. זה בולט מאוד וקל לאנשים מסביב לחבר הכת לשים לב כך. לכן, אל תשתמש בזה. אם אתה חושש שאפשור תקשורת עבורם עם העולם החיצון יכול לגרום להם לשנות את דעתם, אל דאגה. זה אכן אפשרי, אבל הסיכוי שזה יקרה הוא כמעט אפס, בגלל שמאז שהם יתחילו להאמין בך, יהיה להם קשה מאוד להפסיק – זה יהיה מבחינתם כמו להפסיק לעשן אחרי חודשים של עישונים אינטסיביים. וגם אם זה יקרה, אנשים שמכירים אותך ומתנגדים אליך אפילו לא יכולים להפריע לך – על כך בהמשך. בכל מקרה, הדרך הכי אפקטיבית למנוע מגע להם עם העולם החיצון היא לשים לבוז ולקלס את כל שאר האנשים בעולם, ברוח 'כולם מטומטמים חוץ ממני' (זוכרים?).

ב.2. אמונה בדברים מהאגדות – חייזרים, חדי קרן וכולי – אלו דברים שמוכרים מסיפורי פנטזיה של פעוטות, ולכן אם התורה שלך תכלול אמונה בדברים שכאלו, יהיה מאוד קשה לאנשים לקחת אותך ברצינות. במקום זה, עדיף בכוונה להמציא דברים על טבעיים שאף אחד לא יודע אפילו לדמיין, כמו "אחדות המציאות", "השכל של מציאות" ושאר ביטויים שלא ניתן מיד לזהות אותם עם אמונה מגוחכת. זכור – ערפול רק עוזר.

ג. אל תשכח – עליך לענות לכל שאלה ששואלים אותך (אחרת האמון שלהם בך עלול להתערער), ואל תפחד מזה – לענות על שאלה לא בהכרח אומר לענות לה "באמת". הרגש חופשי לתת תשובות מעורפלות וחסרות משמעות לשאלות, לטעון שהשאלות הם "טפשיות וחסרות חשיבות", ו "למה שאני מלמד אין קשר לשאלה שלך", ושאר התחמקויות אלגנטיות. מה שכן, כדאי להקפיד שהתשובות שלך תמיד יהיו קשורות לרעיונות של התורה ש "ייסדת". רק עוזר.

ד. לגבי האנשים שלך – בעוד שאתה צריך לאפשר לכולם ליצור איתך קשר, להיפגש איתך וכו, היחס שלך אל כל אדם צריך להיות תלוי בכמה הוא מאמין בכך, מעבר להתנהגות שלו, אפשר לבסס את היחס שלך אליו בקשר לכמה הוא צפוי להאמין בך ולכמה זמן. זה תלוי בדברים כמו: מה היה מצבו הנפשי ממש לפני שהתחיל להאמין בך, מהי ההשכלה שלו (גם הלא פורמלית), כמה הוא צעיר, כמה הוא מרגיש "לא ממומש", וכמה הוא הרגיש "לא שייך" לשום דבר ממש לפני שהתחיל להאמין בך. בתמצית, ככל שהוא יותר "מכור" אליך ויותר חסר תקווה ללא האמון שלו בך – כך אתה יכול להיות יותר מעורפל בתשובות שלך לשאלותיו, לקבוע לו מחירים גבוהים יותר, וכולי.

ה.  אל תפחד מחסידיך. ביטחון עצמי הוא קריטי, כי אתה צריך להיות כריזמטי כדי לשמור על אמון. אל תהסס לקלל ולהגיד "לא!" בעקשנות. אין בכך שום סיכון.

ו. אל תפחד מביקורת כלפיך – להפך, תזמין אותה. מעבר לכך שהזמנת ביקורת כלפיך היא דרך מצוינת להקשות על זיהוי ה "תורה" שלך כניו-אייג' בולשיט או כסתם משהו מופרך, תתפלא שבאמת הסיכון שהיא שמה אותך בו אפסי, והסיבה פשוטה: הבה נזכיר כיצד אתה מלכתחילה משכנע אחרים להאמין בך. אתה מוכר להם הבטחה מעורפלת, ש "מבוססת" על תורה שמלאה ברעיונות מעורפלים שלא מבוססים על כלום. האנשים היחידים שבכל זאת ייקחו את זה ברצינות ויאמינו בך, אם כן, הם אנשים שלא אכפת להם בכלל מהי האמת – הם מונעים נטו מרגשות: הרצון שלהם להאמין במשהו שעושה להם תחושות של נחת ושלווה.

לכן, כל מי שיפרסם חומר/ינאום נגדך, לא משנה עד כמה רציונליים הטיעונים שלו – האמת לא מעניינת את האנשים שהולכים אחריך, ולכן הסיכוי שזה ישכנע אותם אפסי. אתה לא צריך להפריך אף ביקורת שמופנת נגדך באופן רציונלי על מנת שזה יראה משכנע לתלמידיך.

ז. הכן דרכי מילוט – בתמצית, הכוונה היא לכל מצב בו מישהו מפקפק בך. הסוד כדי להתמודד עם כל ספק בך בצורה שהצד השני לא יוכל לעצור אותך (ואף עולה הסיכוי שהוא יפתח בך אמון), היא פשוט להאשים את הצד השני באיזושהי צורה. להלן 5 דוגמות לתגובות אפשריות לסקפטיות כלפיך:

  • "אתה פשוט לא הבנת אותי/את התורה שלי/את הטענה שלי/את הנושאים עליהם אני מדבר/את העצה שלי[וכדומה]"
  • "הסברתי את זה באתר שלי – תחפש בכל התכנים באתר שלי ותמצא הסברים לכך" (אגב, ככל שיש יותר תכנים (מבחינת כמות מילים) באתר שלכם, וככל שהם מעורפלים יותר – כך משתפר הסיכוי שהצד השני לא יטרח לנסות אפילו לעשות את זה)
  • "אני לא נותן גישה מלאה לתכנים, כי מה לעשות, אין ארוחות חינם, סיוע כלכלי עוזר לי להוסיף עוד תכנים ולשפר את תרומתי לעולם"
  • "למה מפריע לך שאינני מוסמך? האם יש גורם מוסמך שיודע את מה שאני יודע לגבי [משהו מעורפל שקשור להבטחה שלך]? כאילו מה, מי שלא מוסמך בהכרח לא מבין כלום מהחיים שלו?"
  • "לא יישמת את העצות שלי מספיק פעמים [ו/או למספיק זמן], ובגלל זה לא הצלחת"

מוזמן לכתוב כאן ככל העולה על רוחך

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s